جشنواره خوشمزه در دیارغذاهای متنوع/عطر نان محلی در«بیارجمند»پیچید

جشنواره خوشمزه در دیارغذاهای متنوع/عطر نان محلی در«بیارجمند»پیچید

جشنواره غذاهای محلی بیارجمند به مناسبت اعیاد شعبانیه با محوریت حفظ ارزش غذایی و کیفیت آن، طعم و مزه، تزیین غذا و سفره آرایی، توجه به سنت ها و غذاهای بومی و محلی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، غذاهای سنتی و محلی تلفیقی از سادگی، کم هزینه بودن و خوشمزگی را در کنار هم دارند تا همچنان این غذاها در لیست غذاهای برخی خانواده های ایرانی جای خود را داشته باشند هر چند که این جا به اندازه گذشته قرص و محکم نیست.

این روزها با افزایش استفاده مردم از فست فودها جای خالی غذاهای سنتی و محلی در سفره های مردم احساس می شود، موضوعی که با تغییر سبک زندگی مردم شاهد کمرنگ تر شدن آن هستیم.

این در حالیست که غذاهای بومی و محلی هر استانی با استفاده از مواد غذایی طبیعی و خاص آن منطقه طبخ می شوند که در عین خوشمزگی با کمترین هزینه قابل تهیه هستند.

گردشگران با غذاهای محلی بیارجمند بیش از پیش آشنا شوند

امام جمعه بیارجمند بعدازظهر جمعه در جشنواره غذاهای محلی در محل سالن ستاد مدیریت بحران این شهر، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی گفت: باید توانایی های خود را بشناسیم و آنچه را که می توانیم بومی کرده و روی آن تکیه کنیم.

حجت الاسلام محمد احمدی از برپایی این نمایشگاه به صورت سنتی و با رعایت موازین اسلامی به همت دانشگاه علمی- کاربردی بیارجمند ابراز خرسندی کرد و افزود: وجود این دانشگاه با اساتید و دانشجویانی خلاق، مؤمن و متعهد از افتخارات این منطقه است.

وی برگزاری اینگونه جشنواره ها را در راستای اهمیت دادن به شیوه های صحیح پخت، معرفی غذاهای سنتی و محلی، بسیار پسندیده دانست و تاکید کرد: ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای پرانرژی، سالم و سنتی و پرهیز از غذاهای آماده و مضر در راستای آگاهی دادن به مردم برای تغذیه سالم همواره مورد تاکید مسئولان بوده است.

امام جمعه بیارجمند ضمن تاکید بر اینکه، باید فضایی فراهم شود تا هنر آشپزی در کنار کارآفرینی به کسب و کار و تولید ثروت برای مردم و به خصوص بانوان منطقه تبدیل شود، افزود: گردشگران باید با فرهنگ ما بیش از پیش آشنا شوند.

ضرورت احیا فرهنگ ها با رشد تبادل ارتباطات در دنیای امروز

رئیس دانشگاه علمی کاربردی بیارجمند نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری این نمایشگاه به همت دانشجویان رشته روابط عمومی گفت: این قبیل برنامه ها رسالت روابط عمومی ها را نشان می دهد و ارتباطات در دنیای امروز می تواند فرهنگ ما را احیا کند.

عباس کاظم زاده هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی و حفظ فرهنگ بومی منطقه خود دانست و تصریح کرد: امروزه هجوم فرهنگ غرب عمده کشورها را تحت تأثیر قرار داده است.

وی در توضیح صحبت های خود اضافه کرد: هنگامی که یکی از جهانگردان خارجی به دربار ناصرالدین شاه قاجار می رود، ٨۶ نوع غذا را در سفره و در یک وعده غذایی مشاهده می کند اما متأسفانه امروز شاید غذاهایی که می شناسیم هم به این تعداد نرسد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برپایی چنین نمایشگاهی نشان دهنده توانمندی مردم خطه زر خیز بیارجمند است خاطر نشان کرد: یکی از تأثیرات مثبت آن آشنا شدن با غذاهایی که با ذائقه ما تناسب بیشتری دارند به منظور استفاده کمتر از فست فودها و غذاهای ناسالم است.

تنوع غذایی منطقه بیارجمند بی نظیر است

رئیس دانشگاه علمی- کاربردی بیارجمند با اشاره به وجود غذاهای مختلف از قبیل یخنی، دیگی، سبزی پلو با شنگی، نان آغاندو و نان علزوئی گفت: وجود این همه تنوع غذایی در این منطقه بی نظیر است در حالی که ما معمولا آن ها را نمی شناسیم.

کاظم زاده با اشاره به استقبال خوب مردم منطقه برای حضور در این جشنواره افزود: مردم مناطق کالپوش، میامی، شاهرود و روستاهای اطراف نیز در این جشنواره غذاهایی خود را در معرض تماشا و معرفی قرار دادند.

مسئول برگزاری جشنواره غذاهای محلی بیارجمند نیز جذب گردشگر، معرفی توانمندی های بومی و درامدزایی را مهمترین ویژگی برگزاری جشنواره های محلی دانست و گفت: بخش بیارجمند یکی از نقاط هدف گردشگری است که منطقه خارتوران و روستای قلعه بالا از جمله این موارد است.

مرضیه رفعتی با اشاره به حضور قابل توجه گردشگران خارجی در این منطقه خاطرنشان کرد: دانشگاه علمی کاربردی بیارجمند به خصوص با ایجاد رشته روابط عمومی و درس تشریفات نقش قابل توجهی در معرفی این خطه داشته است و دانشجویان باید کاربرد این رشته را به صورت عملی تجربه کنند.

بیارجمند ظرفیت بالایی در جذب گردشگر دارد

یک استاد دانشگاه و کارشناس علوم اجتماعی نیز در این جشنواره با اشاره به غنای فرهنگی شهرستان شاهرود به عنوان قاره کوچک به خصوص در جذب گردشگر گفت: بیارجمند ظرفیت بالایی در جذب گردشگر دارد و باید بیشتر در این زمینه کار کنیم.

داوود قلیچی ضمن تأکید بر بعد کارآفرینی و درامدزایی بالای بخش گردشگری افزود: در صورت توجه به این بخش، تنها در بیارجمند می توانیم به اندازه کل بودجه استان سمنان درامدزایی داشته باشیم.

وی خودباوری و شناسایی نیاز گردشگران را لازمه این امر دانست و خاطرنشان کرد: مطمئنا گردشگر در این منطقه نیازمند هتل های آنچنانی نیست و به دنبال آشنایی و استفاده از پوشاک، غذا و اماکن سنتی اینجاست.

قلیچی در پایان بیان داشت: امیدواریم برپای این نمایشگاه مقدمه ای برای تبدیل آن به یک جشنواره بزرگ در سطح استان سمنان و شهرستان شاهرود شود.

[pb_builder]