ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
جایگاه رفیع و مقام برجسته و منحصر به فرد اصحاب و جاننثاران حضرت امام حسین علیه السلام در احادیث فراوانى از حضرات معصومین علیهم السلام بیان گردیده که در این بین حضرت علی اکبر از جایگاه رفیعی برخوردار است.
على بن حسین بن على بن ابی طالب علیه السلام در سخن گفتن و اخلاق و شمایل، به جدّش رسول خدا صلى الله علیه و آله بسیار شباهت داشت. کنیۀ آن بزرگوار «ابوالحسن» و در صحیحترین روایات، لقب او «اکبر» آمده است.
على اکبر علیه السلام نخستین فرد از بنىهاشم بود که پس از شهادت یاران حسین علیه السلام به شهادت رسید۱٫ علی اکبر علیه السلام یکى از بارزترین نمونههاى کمال و اسوههاى پاکى و مردانگى و زیباترین و خوشخوترین مردم زمان خود بود که از عمر شریفش بیش از بیست و پنج بهار مىگذشت۲٫
تربیت شایسته امام حسین (علیه السلام) سبب شد تا على اکبر به بهترین صفات کمال آراسته شود. عواملى همچون: اصالت خانوادگى، تربیت و وراثت، کسب علم و فضایل که از عناصر تشکیل دهنده شخصیت هر کس است، در وجود و زندگى او فراهم بود. خلق و خوى او و رفتار و حرکات و ادب و متانتش در حد اعلاى برجستگى و درخشندگى بود؛ آنگونه که گفته و نوشتهاند، رفتارش حرکات و رفتار پیامبر خدا صلى الله علیه وآله را در ذهنها زنده مىکرد.
على اکبر شاخهاى از آن شجره طیبه و ریشه پاک بود و وارث همه خوبىهاى خاندان عصمت و طهارت به شمار مىرفت۳٫
تربیت ولایى و تأدیب شایسته، سبب شده بود که على اکبر علیه السلام همواره در خدمت و اطاعت امام زمان خویش باشد و در نهایت ادب، گوش به فرمان و آماده جاننثارى شود.
على اکبر، نهایت فرمانبری از امام، جانبازى و فداکارى را در کربلا نشان داد و حمایت از حجت الهى را به خوبى انجام داد و براى همه جوانان در همه تاریخ، الگوى ایمان و جهاد و مبارزه و شهادت باقى مانده است.
سالروز ولادت علی بن حسین علیه السلام را خدمت تمام جوانان حامی دین الهی تهنیت و شاد باش میگوییم.
پینوشتها:
۱) یاران خورشید (سلحشوران نهضت امام حسین علیه السلام)، غلامرضا بهرامی، جلد ۱، ص ۲۱
۲) فرهنگ جامع سخنان امام حسین علیه السلام، گروه حدیث پژوهشکده باقر العلوم (ع)، جلد ۱، ص ۵۱۴
۳) برگ و بار، جواد محدثى، جلد ۱، ص ١٣۴.[pb_builder]