کشت و پرورش گلمحمدی مرکز علمی ـ کاربردی شهرداری بیارجمند
گل محمدی:
گیاهی چند ساله از خانواده گل رز، با گلهای صورتی و قرمز و خواص منحصر به فرد است. این گیاه از دیرباز در ایران پرورش یافته و پرورش داده شده است و محصولات جانبی متعددی مانند گلاب دارد. اما از آنجا که برخی از محصولات ارزشمند آن از طریق دمشق به کشورهای ارونهپایی صادر میشود، این گیاه رز داماسک نامیده شد. تاریخچه گل محمدی در ایران مربوط به سلسله هخامنشی است. این گیاه میتواند در مناطق مختلف آب و هوایی رشد کند، اما بهترین آب و هوا برای این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک با دمای پایین است. بهترین دما برای این گیاه ۱۵-۲۱ درجه است. همچنین در مناطقی که اختلاف دما بین شب و روز ۵ تا ۱۰ درجه است، کیفیت گلها بیشتر است. همه عوامل آب و هوایی ذکر شده منجر به افزایش کیفیت گل و عطر گل محمدی میشود.
تولید این گیاه فقط برای زیبایی و لذت ظاهر زیبای آن نیست. امروزه این گیاه کاربردهای مختلفی دارد. محصولات اصلی گل محمدی عبارتند از اسانس گل محمدی، آب معطر گل محمدی، روغن گل محمدی، چای گل محمدی و غیره. این محصولات در صنایع مختلف مانند دارو، غذا، لوازم آرایشی، عطر و غیره نیز استفاده میشوند. همچنین، گل و جوانههای خشک شده گیاه میتوانند چای مفیدی را ارائه دهند، یا در صنایع غذایی و تولید مربا و همچنین پخت و پز استفاده شوند. جذابترین ویژگی گل محمدی عطر آن است که از آن برای درمان مشکلات عصبی نیز استفاده میشود. اسانس گل محمدی یکی از معروفترین اسانسهای جهان است و بسیار گران است. اسانس گل محمدی که میتواند در صنایع آرایشی و دارویی استفاده شود را همچنین میتوانید در خانه برای پخت و پز و غذاها استفاده کنید
کشت و پرورش گلمحمدی یکی از تولیدات مزرعه مرکز علمی ـ کاربردی شهرداری بیارجمند است که از این محصول در تولید گیاهان دارویی استفاد میشود.
در حال حاضر در این دانشگاه پذیرش دانشجو در رشته گیاهان دارویی در ۲ مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته صورت می گیرد که در آینده نیز راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد در دستور کار قرار خواهد گرفت. دانشجویان این رشته با استفاده از گلخانه و مزرعه تخصصی کشت و پرورش گیاهان دارویی بصورت ارگانیک با مجموعه ای از
۱۰ گونه گیاه دارویی پرکاربرد در کشور و با بهره گیری از اساتید مجرب و متخصص مسیر همواری را در راه ورود به بازار کار طی مینمایند.
دانشجویان رشته مذکور علاوه بر موارد علمی روز دنیا، شناخت گیاهان داروئی، اقلیم شناسی و شرایط تخصصی کاشت داشت و برداشت گونه های مختلف، استحصال ،اسانس گیری و عصاره گیری توسط دستگاههای پیشرفته، شیمی دارویی، فیتو شیمی و غیره، با مزاج گیاه، مزاج منطقه و عملکرد آن در طب سنتی، همراه با اخلاط آشنا می شوند.
در این رشته به ازای هر ۲ واحد نظری یک واحد علمی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است که نشان دهنده مهارتی و کاربردی بودن این رشته می باشد